![]() |
Re: N900 sales in Turkey & Turkish UI issues
yeni surum ile bolgesel ayarlara turkce eklenecegini duymustum ...ama boylede guzel alet
|
Türkçe dil çevirisi, klavye ve bölgesel ayar desteği sağlama amaçlı Garage projesi: https://garage.maemo.org/projects/turkish-l10n/. Yardım edebilecek arkadaşlar lütfen PM ile ulaşsınlar :)
|
Aranel emeklerin için teşekkür ederiz, ayrıca elimden geleni yapmaya da hazırım :)
|
Turkish Translation Package (turkish_l10n_0.1) for Maemo 5
Maemo 5 için Türkçe Çeviri Paketi (turkish_l10n_0.1) Garage page: https://garage.maemo.org/projects/turkish-l10n/ Maemo Turkish LoCo Team - Translators
-- Çeviriler için poedit adında çok basit bir uygulamayı ve .po dosyalarını kullanıyoruz, katılım yapabilecek durumdaysanız lütfen çekinmeyin ve bana ulaşın :) Çevirmenler için: Eğer e-posta gönderdiyseniz ve ilk çeviri dosyanızı aldıysanız, şimdi ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olmalısınız. Eğer bu konuda önceden deneyiminiz yoksa soru sormaktan hiç çekinmeyin. Poedit'i indirebileceğiniz bağlantı [Windows]: http://prdownloads.sourceforge.net/p....4.3-setup.exe Poedit'i indirebileceğiniz bağlantı [Linux]: Eğer dağıtımınızda paketi yoksa(Ubuntu gibi büyük bir dağıtımsa elbette vardır zaten) şurdan: http://prdownloads.sourceforge.net/p...t-1.4.3.tar.gz Bunu indirdikten sonra, uygulamayı kullanarak .po dosyasını açın. Özgün Dizgi kısmını (örn. emev_nc_formatting_lost) değil, İngilizce olan Çeviri kısmını (örn. "All current formatting will be removed.\n Continue anyway?") türkçeye çevirmelisiniz. Silip üstüne türkçesini yazmanız yeterli. Çeviremediğiniz ya da şüpheye düştüğünüz, üstüne tam uymadığını düşündüğünüz çevirileri program aracılığıyla "bulanık" işaretleyin. Böylece, diğer çevirmenlerin o dizgiye dikkat göstermelerini sağlamış olursunuz. Dikkat edilmesi gerekenler:
Dikkat edilirse iyi olacak olanlar:
-- 0.1 sürümünün paketi hazır. Garage sayfasından alabilirsiniz, detaylı bilgi için lütfen önce şurayı okuyun: http://www.aranelsurion.org/2010/lin...10n-0-1-maemo5 |
merhaba. bende bir seyler yapmak isterim ama linuxtan anlamam. ama ingilizce turkce cevirisi yaparim. sizce zor bi olaymi
|
Çevirecek dosyaları nerden temin edebiliriz? Elimden geldiği kadar bende bir el atabilirim :)
|
Merhaba endemik ve Arif :) Çeviri için GNU/Linux'tan anlamanız hiç bir şekilde gerekmiyor, ingilizceniz yeterliyse zor bir olay değil, ingilizce satırın yanına türkçesini yazmanız yeterli. Çevirilecek dosyaları temin etmek için aranel {at} aranelsurion {dot} org'a dikkat çekici herhangi bir başlıkla e-posta yollamanız yeterli :)
Gayret gösterirsek çok kısa zamanda halledebileceğimize eminim. Sizi LoCo takımı listesine ekledim. Garage'de yer almak istiyorsanız turkish-l10n projesi için giriş isteği yollamanız yeterli. |
DH'den tanıdık yüzleri burada görmek güzel, şu sıralar yoğunum ama ilk fırsatta bende destek olmaya hazırım ;)
|
Quote:
|
Arkadaşlar herkeze merhaba;
N900 telefonu ilk aldığım zaman wi-fi üzerinden internete bağlanıp app.manager'den program download ve upgradeleri yapabiliyordum ancak backup ile geri dönüş yaptıktan sonra app.manager üzerinden catologlardan maemo.org menülerine bağlanamıyorum ,web adrees,distribution ve components leri yeniden mi yapılandırmam gerekir konu hakkında yardımcı olurmusunuz.. yardımlarnız için şimdiden tş.'ler |
Bir kaç gündür Maemo depolarında arıza var, ulaşılamıyordu, belki şimdi düzeltilmiştir tekrar deneyin. Yalnız, burası Türkiye'de N900 Satışları ve Türkçe Arayüz sorunlarıyla ilgili bir başlık, N900 sorunlarımıza türkçe destek bulmuyoruz burada :)
|
yardımım için teşekkürler :)
|
Herkese merhaba, n900 da özellike telefon defterinin harf ve rakamları çok küçük. Settigslerde de ayarlama seçeneği bulamadım. Bir de daha önce yolladığım smslere de ulaşamıyorum.Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.LP
|
Quote:
|
Merhaba, Türkçe yerelleştirme paketini Extras Devel deposunda, System klasörü altında Turkish localization ismiyle bulup kurabilirsiniz. Elle kurulum yapılan sürümler eskidir ve bazı sorunlar yaşatabilir.
|
teşekkür ederim, yaptım
|
merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var n900 ü software updater ile güncellerken bağlantı koptu telefon artık açılmıyor açmaya çalıştığımda ekrana nokia yazısı geliyor ve kapanıyor önerebileceğiniz bir şey varmı servise götürdüm yapabilecekleri garanti değil olursa da 80 liraya olur diyorlar
cevap yazrsanız sevinirim teşekkürler ESKİŞEHİR |
|
merhaba turk dostlarim. .
|
i think it's time to start a turkish blog for nokia n900 arkadaşlar :)
it would really help maemo newbies like me. talk.maemo.org is a huge source of information about n900 but it's hard to find pure solutions, especialy on local problems like gps and text input. |
Hi everyone ;
@aranel belki bin defa okudum blogdaki incelemeyi...n97 almaya cok sartlanmısken ilac gibi geldin yemin ederim :D artık ben de n900 sahibiyim hem de seninle aynı satıcıdan aldım...tesekkurler.. |
rica ederim @qneffe =)
|
Hi,
I'm without my N900 at the moment, but would like to send a short info about the turkish localization being available in extras to some of my friends. could any of you please upload one or two screenshots? oh, and: is it true that this is the first community-driven localization ever pushed to extras? i didn't find any other, but i could have missed one. |
Merhaba arkadaslar;
Ben cok fazla telefonlardan anlamadigim icin sizden yardim isticem simdi... Babam bana hollanda dan n900 almis.... Burada IMEI kaydini da yaptirdim.. Hersey legal ama turkcell sim card koydugumda gormuo bunu... Anladigim kadariyla bunun nedeni sizinde anlattginiz gibi TR'de desteklenmemesi bu telefonun.... Peki cozumu varmi bunun?? Arkadaslar yazmis bende kullaniorum bunu die... Herkes yurtdisinda mi yoksa kullanan da warmi turkiye sinirlari icerisinde? Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.. 1 aydir yepyeni telefon duruo ole kutusunda.... |
Quote:
Ancak Maemo.org'da Türkçe soru sorman hoş karşılanmayabilir ve cevap alma şansın düşük, yardım almak için: http://meegoturkiye.org (resmi değil) en: Nokia N900 works well in Turkey, your SIM card problems are not related with the device itself, and yes there's lots of ppl using it in Turkey (including me) and it works with all GSM operators. But asking questions in Turkish here may be unwelcomed here and your odds of getting an answer is low, to get support: http://meegoturkiye.org (unofficial) |
Quote:
IMEI kayitli ise, bunu gormesi gerek.. Kayitli olmasa bile gormesi gerek. Bende Hollandadan geliyorum (su an Turkiyede tatildeyim :p ) ve bende Turkcell karti taktim :) Turp gibi calisiyor :D Farkli kart takmaya denedinmi? Agrizali olmadigindan eminmisin? ----- Sorry guys to write in Turkish, the guy has some problem with his N900, he says it doesn't recognize the simcard in Turkey. Told him that it should just work fine and he should check if it has the same issue with other simcards. Edit: Aranel beated me with a couple secs :p |
please keep the forum in english. thank you
|
Quote:
|
All times are GMT. The time now is 16:06. |
vBulletin® Version 3.8.8