|
2010-08-15
, 09:00
|
|
Joined on Oct 2007
@ Bulgaria
|
|
The Following User Says Thank You to Bundyo For This Useful Post: | ||
|
2010-08-15
, 13:33
|
Joined on Aug 2010
|
|
|
2010-08-15
, 20:33
|
Joined on Aug 2010
|
|
|
2010-08-25
, 05:02
|
|
Joined on Jul 2010
@ intheclouds
|
|
Телефона трябва да идва запечатан, с черно фолио на екрана, извадена батерия заредена на около 30% и трябва да има TV-Out в комплекта. За Хонконг не съм сигурен. Всички N900 са произведени в Корея, освен първите прототипи, които са произведени във Финландия.
Относно лошите снимки - не съм забелязал разлика в снимките между стар и нов фърмуер, по-скоро между дневни и нощни. Инсталирайте си FCamera за по-добри снимки.
При мен не съм чул пукане при разговори или звънене, но имам познат при който при по-дълго звънене започват да се появяват изкривявания към края на мелодията (пращене).
Българските преводи не са се появили от PR1.2 - има български пакет в Extras, който не е дело на Нокия. Относно проблема с превключването - инсталирай си последна версия на uKeyboard от Extras-devel (понеже е по-нова) и избери съответният layout от Settings. Превключването става с Ctrl+Space.
|
2010-09-16
, 13:37
|
Joined on Jan 2010
@ Bulgaria
|
|
|
2010-10-16
, 15:37
|
Joined on Oct 2010
|
|
|
2010-10-16
, 19:12
|
|
Joined on Oct 2007
@ Bulgaria
|
|
The Following User Says Thank You to Bundyo For This Useful Post: | ||
|
2010-10-16
, 19:32
|
Joined on Oct 2010
|
|
|
2010-10-17
, 09:51
|
Joined on Oct 2010
|
|
.... to se e vidialo che za sega niama da pisha na kirilica ami aide...
Oshte ne moga da si opravia problema - izchezna mi Bulgarskata klaviaturna podredba..
I az se radvam che moga da ti pisha na polubalgarski.
Az moia telefon go vzeh ot Kitai, edno malko provincialno gradche Lijiang, porachaha mi go ot HongKong zashtoto v Kitai ne se prodava tozi model.V BG kolko struva? tuka malko skap go vzeh za okolo 670LV mi izleze. ama sme tragnali s jenata i decata na pat i vikam tozi pat niama da vzemam laptop che s decata mnogo bagaja stava obache v kraina smetka si go kupish poradi tri prichini: 1-telefona e s linux a az samo tova polzvam (po evtin ot Iphone3,4 tuk), 2-vinagi sam iskal da si vzema telefon s WiFi za da moga sa sarfiram i da mi e v djoba vinagi, 3 - da se chuvame s rodniniite v BG i priatelite che bez vrazka ne stava.
Moia sashto e na okolo 20 dena - taka che i az sam novak.
Otnosno tova za sglobiavaneto i hardware na telefona koeto si chel, az ne sam sreshtal podobni postove. Daje naprotiv telefona ot kam hardware e perfecten, no softuernata mu podrajka ot Nokia kuca mnogo. I e po skoro neshto kato eksperiment ot strana na Nokia.
Dobre che sa pichovete ot tozi forum MAEMO.ORG da go napraviat po izpolzvaem... Thank you guys!
Az sashto darjah kutiata da e zatvorena no kato pristigna beshe otvorena i niamashe stiker koito da zapechetva kutiata. Moia e proizveden v korea. Doide sas mnogo gluposti v kutiata no bez TV out cabela, sega neznam dali tuka takava e komplektovkata ili niakoi si go e pribral po patia.
Bateriata ne beshe v telefona (beshe napolvina zaredena) i telefona varhu ekrana imashe zashtitno neprozrachno cherno folio. Firmware beshe PR 1.2, no sled 2 tri dena go omazah kato izpalnih edna komanda v terminala s root prava, i se naloji da go flashna, i kato go flashnah sas sashtia firmware PR 1.2 imashe razliki - primerno poiavi se Balgarski Layout na klaviaturnata podredba i v MyDoc papkata ima help failove na mnogo ezici vkl. i na balgarski castichno preveden.
Az kato iarkost na ekrana samo prez denia go slagam na tri ili max na cheteri delenia. a noshtem go polzvam vinagi na edno i mi e ok daje i v slanchev den.
Otnosno originalnoto handsfree normalno e kato go vkluchish v kopa da se chuva taka, ako poglednesh jaka mu i go sravnish sas obiknoveni slushalki shte vidish che ima dve kontaktni ploshtadki poveche ot obiknoven 3.5" stereo jak.
Pri men kogato gledm video DivX i slusham MP3 ne sam zabeliazal pukane.No opredeleno kogato CPU to varshi neshto se chuva neshto kato prekasvane ili pripukvane v sistemnite zvuci.
Opredeleno problemite na tozi telefon sa zaradi softuera koito ima mnogo bagove i ne e doopraven ot Nokia!?
Sega moje da probvash slednoto instalirai si dve programki ednata e Recaller - za zapis na telefonite razgovori i sashto kato diktofon moje da ia polzvash (ikonata i e chervnea kato diamant, dobaviash ia na desktopa ot wagets ako na se poiavi avtomatichno). Zapisvash s neia niakolko razgovora i posle gi presluchvash s vgradenia player da vidish ima li razlika i sashto na kompa, sravniavash kakvo se chuva.
Drugata e HealtCheck ( zelena ikona s bial krast) s neia moje da testvash pochti vsichko na telefona vkl i govoritelite.Pri men niakoi ot sistemnite zvuci kato gi testvam se chuva pukaneto za koeto govorish. No pak kogato telefona gi vazproizvejda ne sam zabeliazal takova neshto.
Sashto uploadvam edin kratak fail ( zapis na operatora tuk), kachestvoto na signala e ujasno no pri men niama pukane nito ot speakarite nito ot spekarcheto na telefona, na hendsfreeto ne sam probval, no predpolagam niama da ima.
Da ti kaja ako naistina telefona ti ima hardueren problem, ti imash po goliam shans ot nem da ti obarnat vnimania v BG ot kolkoto az v China , no pone dokato imash garancia ne go otvariai shtot znaesh kakvo shte stane s garanciata. I ako opresh do servi polzvai samo oficialen na Nokia, ako takav ima v BG!?
Pozdravi,
P.S. neshto ne mojah da kacha faila , eto mi maila lz2mve (at) gmail.com -prati mi mail shte ti go pratia
mveplus
[SIZE="2"]Nokia N900 - H-E-N is here, NEXT STEP - Spacecraft control
Nothing is impossible for those who believe...
Sick form crappy VPS providers? Try this guys, they know what they are doing!
Last edited by mveplus; 2010-08-15 at 04:05. Reason: update