Active Topics

Reply
Thread Tools
zlatko's Avatar
Posts: 861 | Thanked: 936 times | Joined on Feb 2010 @ Bulgaria
А защо не ползвате Google Maps? Според мен е доста по-подробна от Ovi Maps. Търсенето работи по-добре и има приятни екстри като Latitude и различни слоеве, които могат да се наслагват отгоре. Сателитни снимки също са предимство. Непрятното е, че за сега няма нативна програма, а трябва да се ползва през браузъра, както и това че трябва устройството зарежда картите онлайн(няма запеметяване) и в чужбина това ще генерира скъп трафик..

Posts: 229 | Thanked: 36 times | Joined on Jan 2010 @ Bulgaria
Здравей Златко,

Гугъл Мапс е много хубава програма, но има 1 голям недостатък - трябва ти винаги Интернет връзка.
Това, както знаеш в БГ не е много разпространено ( има вече тарифни планове с безлимитен Интернет, но са малко и все още скъпи).

Според мен за нас, в БГ в момента, ще е най-функционално ГПС без или с краткотрайна връзка с Интернет ( т.н. Assisted GPS).
Ще е интересно дали Гугъл ще напишат ГПС софтуер за Маемо/МееГо.

Разбира се, всеки е свободен да използва това, което си поиска. ;-))))

Поздрави.

zlatko's Avatar
Posts: 861 | Thanked: 936 times | Joined on Feb 2010 @ Bulgaria
Ами ползвам Google Maps доста често, не толкова за ориентация, колкото да виждам къде са приятелите ми(Latitude). Трафика никак не е голям. В момента съм на абонаментен план, който има включени 250МВ data(+ минути + sms) на цена 20лв. Този трафик ми е напълно достатъчен(остава ми) при положение, че ползвам Maps и говоря(voice) през Skype(1ч. ~ 20МВ). Не мисля че това е скъпо ;-)
Проблема с трафика идва когато си в планината например(няма обхват) или зад граница(скъпо), но иначе за градска ориентация в България е идеално - особено това, че има много обекти, които можеш да намериш в базата на Google, а и всички потребители добавят непрекъснато свои.

The Following User Says Thank You to zlatko For This Useful Post:
Здравейте!
Днес пробвах новата версия на Mapper. Струва ми се, че е нещо като Гугъл Мапс, защото няма карта отделно, която да се инсталира или допълни, а май я тегли от Интернет. Направи ми няколко МБ трафик... Като цяло не съм доволен - бавно включва, когато искаш да увеличиш или намалиш мащаба - действа много бавно.
Принудих се да ползвам вградената програма на Нокиа - ОВИ Мапс. ;-)
С нея бе доста по0добре и по-бързо всичко.

Поздрави.

Last edited by jorjino; 2010-03-10 at 19:44.

Bundyo's Avatar
Posts: 4,708 | Thanked: 4,649 times | Joined on Oct 2007 @ Bulgaria
Всички версии на Maemo Mapper ползват интернет карти.

Posts: 100 | Thanked: 408 times | Joined on Aug 2009 @ Helsinki
Originally Posted by bundyo View Post
Всички версии на maemo mapper ползват интернет карти.
Да, но карти са трупате в диск. Можеш също да ги слагаш когато си у дома.

Извините мой български език, не изполвам го от много време :-)))

The Following User Says Thank You to mardy For This Useful Post:
@mardy,
Благодаря за информацията!
И българския ти език е много добре разбираем. ;-)))
Thanks for this useful info. Your Bulgarian is good and we can understand you very well.

Искам да те попитам - след като се изтеглят картите в диска дали програмата рутрира по-бързо? Защото при мен много бавно се опресняваха картите.
Would you please tell me - do you know when we download the maps into disk of N900 can the program routing faster? I am asking because my N900 was performing very slow, but there were no maps into it.

Поздрави.
Best regards.

Last edited by jorjino; 2010-03-12 at 05:17.

Здравейте,

Един много глупав въпрос имам.
Как мога да си сваля картите на ови мапс на телефона, за да не ми трябва интернет всеки път, когато искам да ползвам навигацията?
Има ли изобщо такъв вариант?
И още един въпрос, има ли функция за гласова навигация и как се активира, защото аз не мога да намеря такова нещо?
Благодаря!

Originally Posted by Marionte View Post
Здравейте,

Как мога да си сваля картите на ови мапс на телефона, за да не ми трябва интернет всеки път, когато искам да ползвам навигацията?

И още един въпрос, има ли функция за гласова навигация и как се активира, защото аз не мога да намеря такова нещо?
Благодаря!
Здравей,
Карти за ОВИ Мапс можеш да си качиш с програмата Nokia Maps Updater. Доколкото съм запознат ОВИ Мапс влиза в Интернет само за да подпомогне ГПС-а да те локализира по-бързо. мисля,че не тегли карти докато се включваш.

За момента в версията на ОВИ Мапс за Н900 няма гласова навигация. Ако има следваща версия може би ще сложат.
п
Поздрави.

Posts: 26 | Thanked: 2 times | Joined on Jan 2010 @ Bulgaria Yambol
Верно ли е,че Н900 няма да има ъпдейт до Meego?

Reply

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:32.