Active Topics

Reply
Thread Tools
Originally Posted by jorjino View Post
...Ако пак не става - изчакай следващия ъпдейт pr1.2 и направи пълна преинсталация на ОС...
Здравейте!

Аман от ъпдейти!!!!!!

След последния, дето направо ми "поднови" джаджата, се оказа, че сума ти и приложения/игри които до сега са вървели без проблем, започват да искат разни пакети, които хем ги има в новата ОС, хем не са търсената версия.
Мъки, търсене, хабене на нерви и бърз флаш на телефона, за да се избави от простотията. Сега ъпдейт към 3ххх си седи в списъка и нема да се инсталира, поне докато не бъде изтестван, като хората.

Мерси за вниманието.

Как мога да си сваля картите на ови мапс на телефона, за да не ми трябва интернет всеки път, когато искам да ползвам навигацията?
Има ли изобщо такъв вариант?
Опитах 1000 варианта с maploader-a и пак нищо.
Последен въпрос.
Мога ли да му кача български език?
Телефона е N900

zlatko's Avatar
Posts: 861 | Thanked: 936 times | Joined on Feb 2010 @ Bulgaria
@kubrat7
Вече ти написаха как се прави в all4smartphone. Ако не почнеш да четеш и да използваш главата си по-добре продавай телефона докато е време!

Posts: 229 | Thanked: 36 times | Joined on Jan 2010 @ Bulgaria
Originally Posted by kubrat7 View Post
Мога ли да му кача български език?
Телефона е N900
Можеш разбира се.
Ако ти трябва български език за менютата - от app manager-a.
Само гледай да си инсталирал extra, estra-devel reposotory. Ако не знаеш как - потърси в настоящия форум, mobilebulgaria.com или all4smartphone.com

Ако ти трябва българска клавиатура - инсталирай ukeyboard.

Не е лошо и да попрочетеш гореспоменатите форуми, както и ръководството за работа на телефона. Ще ти са в голяма полза.

Поздрави.

Posts: 229 | Thanked: 36 times | Joined on Jan 2010 @ Bulgaria
Hello Bulgarian users!

Do you have problems with ukeyboard app?

I have a problem with my hardware keyboard - it is not reverting between Bulgarian ( Phonetic) and English keyboard layout! The virtual one is OK, but hardware - not.

Does anyone has same problem?
Any solution?

Thanks in advance!

Originally Posted by zlatko View Post
@kubrat7
Вече ти написаха как се прави в all4smartphone. Ако не почнеш да четеш и да използваш главата си по-добре продавай телефона докато е време!
Ni6to nestava ot tova deto si mi napisal. Az veche si kachih sigic i tq raboti perfektno bez net, no s ovimaps ne moga da se spravq(iska net)
Dai nqkuv gsm nomer da se chuem bre pi4

mveplus's Avatar
Posts: 66 | Thanked: 77 times | Joined on Jul 2010 @ intheclouds
Originally Posted by jorjino View Post
Hello Bulgarian users!

Do you have problems with ukeyboard app?

I have a problem with my hardware keyboard - it is not reverting between Bulgarian ( Phonetic) and English keyboard layout! The virtual one is OK, but hardware - not.

Does anyone has same problem?
Any solution?

Thanks in advance!
Hi Jorjino,
I'm having similar problem with hardware keyboard Bulgarian layout.
Actually two or tree days ago I cold write in Bulgarian and English (switching with Ctrl+Space) and even typing in Chinise with MSCIM Pynin (turning on MSCIM with Ctrl+Shift, and turning off by selecting english keyboard from virtual MSCIM keyboard).
My settings in Text input / Hardware keyboard layout was Bulgarian / Phonetic, but today I tryed to switch to Bulgarian and instead Bulgarian I've got MSCIM-pynin input window when I start writting.
And the biggest problem is that some how in the settings: Text input / Hardware keyboard layout - Bulgarian is missing and also is set to Cestina Keyboard layout which is the first layout now, also there was many others layouts that now are gone???
Can you check do you have Bulgarian layout in Text input / HKL ? Is it still there?
It's very strange problem...

Sajeliavam che ne moga da ti pisha na Balgarski, no za sega taka sa neshtata...

Martin

I've searched for Bulgarian forum of N900 users but never imagined that here we'll have one It's very nice that we have place to share......

А случайно на някой да му пука телефона - точно преди да се чуе мелодииката при звънене се чува Пук (на всеки 2 от 3 пъти), когато звъня на оператора 123 ВиваКом пука, като сменям между песните, докато говоря с хора не съм забелязал, но някой ги чувам приглушено и слабо, други все едно съм у тях.
Някой да среща подобен проблем?

mveplus's Avatar
Posts: 66 | Thanked: 77 times | Joined on Jul 2010 @ intheclouds
Originally Posted by bigdarkmad View Post
А случайно на някой да му пука телефона - точно преди да се чуе мелодииката при звънене се чува Пук (на всеки 2 от 3 пъти), когато звъня на оператора 123 ВиваКом пука, като сменям между песните, докато говоря с хора не съм забелязал, но някой ги чувам приглушено и слабо, други все едно съм у тях.
Някой да среща подобен проблем?
Pri men se sluchva da prekasva melodiata na zvaneneto osobeno kogato imam niakolko prilojenia otvoreni, dori se e sluchvalo da go pravi i bez otvoreni prilojenia, chuva se kato pripukvane no pri razgovor ne sam zabeliazal az i ne sam pravil ko znae kolko razgovori, telefona go imam ot 2-3 sedmici.Mislia che kogato e zakluchen i zavarta ot horizontalno vav vertikalno togava pak za moment prekasva no samo melodiata na zvaneneto...
Probvai s karta na drug operator Mtel ili Globul da vidish dali efekta e sashtia?
No shte se uslushvam kogato pravia razgovori i ako zabeleja pripukvane ili sistemno prekasvae shte pisha pak.

Nikoi drug?

The Following User Says Thank You to mveplus For This Useful Post:
Originally Posted by mveplus View Post
pri men se sluchva da prekasva melodiata na zvaneneto osobeno kogato imam niakolko prilojenia otvoreni, dori se e sluchvalo da go pravi i bez otvoreni prilojenia, chuva se kato pripukvane no pri razgovor ne sam zabeliazal az i ne sam pravil ko znae kolko razgovori, telefona go imam ot 2-3 sedmici.mislia che kogato e zakluchen i zavarta ot horizontalno vav vertikalno togava pak za moment prekasva no samo melodiata na zvaneneto...
Probvai s karta na drug operator mtel ili globul da vidish dali efekta e sashtia?
No shte se uslushvam kogato pravia razgovori i ako zabeleja pripukvane ili sistemno prekasvae shte pisha pak.

Nikoi drug?
Здравей
Радвам се, че мога да си пиша с някой на български.

Моят телефон го имам от 5 дни.Аз съм от град Бургас и тук го имаха на 2 места. Едното беше Арт Мобайл, другото офис на ВиваКом.
Аз реших да го взема от ВиваКом.По принцип не вземам от витрина стока, защото не ми харесва факта, че с въпросната стока е експериментирано, играно и прочие.А и забелязвам една нова практива и във ВиваКом и в Германос.Има го телефона, обаче не е зареден или по точно не е бил зареждан хиляда години.
Та аз настоях за нов неразопакован телефон в офиса на ВиваКом.В последстие получих с отворена кутия и със сложена батерия.Но проблема не е в служителите в магазина, те поръчаха нов телефон, като го получиха ме викнаха и дори не го бяха заприходили в система им.Явно стоката да се разопакова си е практика тук и им бяха пратили телефона отворен и със сложена батерия (поне аз така го получих).
За мен лично запечатана кутия с лепенка, гарантира че телефона е взет директно от завода и не е бърникан.Поне ако после възникне проблем да знаеш, че е фабричен.
Извинявам се за отклонението, тази практика найстина не ми допада.

Да разкажа за моя телефон. Като го взех беше с по стар фърмуер и правеше страхотни снимки, даже направих няколко в офиса на ВиваКом и освен това се чуваше силно. След ъпдейта към Пр1.2, основно заради видео разговорите по скайп, се оказа че качеството на снимки и силата на звука се промениха в негативна насока.
После установих по време на филм, че левият говорител пука.Странно той взе, че се оправи от самосебеси.
След това (не е 100 % сигурно, че телефона е виновен) ми се развалиха слушалките Сони - от дясната не се чува нищо.

В последстие ползвам оригиналното хендсфрее, няма проблем засега.Забелязах, че хендсфреето като се сложи в жака на компютър се чува много глух звука и тих.

На проблема с пукането.Със сигурност пука преди мелодията за звънене, понякога когато сменям песните в плеиър и при набиране на телефон с оператор (оператора като говори пращи).
Това става и на слушалки, и на говоритела за ухо и на нормалните говорите.

Кога не пука: Когато слушам музика или гледам филм, пробвал съм най - вече през хендсфреето.Но определно няма пукане.Днеск цял ден следя, поне днес нямаше пукане при разговорите с хората (общо 3-4 разговора, само за един се съмнявам).
Прави ми впечатление, че някой хора ги чувам ясно все едно съм до тях, други ги чувам глухо и на моменти едвам.

Екрана поне на моя телефона на 5 ми е добре, на 4 се търпи, на останалите определено ми идва тъмен.

Ако трябва да съм честен купих си телефона много обнадежден.Преди това имах 3250, който се държеше перфектно.Немога да кажа, че моя n900 е лош, не забива, няма драскотини, камерата при тества в магазина направи много добра снимка и няколко клипа. Филмите се гледат много добре, мп3ките се чуват добре.Сайтовете се отварят добре, проверявам си пощата.

Основно мен ме притеснява това пукане и ниската сила на звука.
Днес смених 4 мп3ки в търсене на мелодия, която да мога да чуя навън.Трябва да отбележа за заинтересованите, че и на 3250 и на n900 най - силно се чуват на Лейди Гага песните. Днес пробвах с Бад Романс (не мие от любимите). На 3250 е Джъст Денс. Ако искате силен ринг тон, може и Вие да пробвате.

За картата.Добра идея. Но вече пробвах нова карта на ВиваКом, която взех предната седмица от магазина, поради друг проблем.Ситуацията е същата.

Нямам карти на Мтел и на Глобул.Бизнес абонати сме на ВиваКом.

Моето менение (на база на прочетеното тук) е,че телефоните не ги сглобяват добре, а и никой не знае къде се съхраняват (в момента в Бургас е топло и много влажно едновременно).
Възможно е нещо да не е хванато плътно или пък мембраната на някой говорител да се е навлажнила и да е сдала багажа (не ми се мисли за този вариянт).
Имам желание да отворя и да видя какво реално става, но ме е страх да не се оплеска нещо. Скъп телефон е.

Мога да попитам за нов телефон, но като гледам тук има хора купили телефоните си директно от Нокия и имат проблеми и за този вариянт не ми се мисли.
В сервизите пък са ми много съмнителни, в момента колата ми за 35 000 е на ремонт и от 1 седмица и полвина никой дори не благоволява да ми обясни какво й е и какво щ6е става.

Аз лично все още се двоумя дали да не отида в магазина да споделя за проблемите.

От друга страна, когато си зимах лаптопа Дел Студио. От Дел имаха проблем с пукане на звука.Така и не си признаха, чак след 2-3 месеца се появи оправен драйвер.
Та не е изключено да е софтуерен проблем, за който от Нокия си мълчат и е възможно да бъде поправен в следващата версия на фърмуера.

Получи се дълъг пост

Last edited by bigdarkmad; 2010-08-15 at 00:46.

Reply

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:05.