Active Topics

 



Notices


Reply
Thread Tools
epage's Avatar
Posts: 1,684 | Thanked: 1,562 times | Joined on Jun 2008 @ Austin, TX
#781
Originally Posted by lemmyslender View Post
Ed,

Think I have most everything sorted with ipv6 only connection. SIP(Gizmo5/Google), GTalk, Ovi all connect fine. TOR and skype don't. TOR seems to timeout quickly with "network unreachable", skype keeps trying for quite a while before failing (so probably a different issue). Is it possible to increase the timeout for TOR (ie make it wait longer for a response when attempting to connect)? Is there a value I can change somewhere in the code?

Part of my log: (I can reach the addresses in microb, so they are reachable)
Code:
(23:23:21) INFO  MainThread.connection: Connection to the account myaccount created
(23:23:21) INFO  MainThread.connection: Connecting...
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: Performing download of https://www.google.com/voice/mobile/phones
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>: https://www.google.com/voice/mobile/phones
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: MozillaEmulator: urllib2.URLError, retrying 1
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>: https://www.google.com/voice/mobile/phones
(23:23:21) ERROR AsyncPool.gvoice.backend: Translating error: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>
(23:23:21) ERROR AsyncPool.gvoice.backend: https://www.google.com/voice/mobile/phones is not accesible
Traceback (most recent call last):
  File "/opt/theonering/lib/gvoice/backend.py", line 246, in is_authed
    page = self._get_page(self._forwardURL)
  File "/opt/theonering/lib/gvoice/backend.py", line 751, in _get_page
    raise NetworkError("%s is not accesible" % url)
NetworkError: https://www.google.com/voice/mobile/phones is not accesible
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: Performing download of https://www.google.com/voice/m
(23:23:21) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>: https://www.google.com/voice/m
(23:23:22) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: MozillaEmulator: urllib2.URLError, retrying 1
(23:23:22) DEBUG AsyncPool.gvoice.browser_emu: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>: https://www.google.com/voice/m
(23:23:22) ERROR AsyncPool.gvoice.backend: Translating error: <urlopen error (101, 'Network is unreachable')>
(23:23:22) ERROR AsyncPool.util.go_utils: Error, passing it back to the main thread
(23:23:22) ERROR MainThread.connection: https://www.google.com/voice/m is not accesible
(23:23:22) INFO  MainThread.connection: Disconnecting
(23:23:22) INFO  MainThread.autogv: New conversation monitor stopped without starting
(23:23:22) INFO  MainThread.autogv: voicemail monitor stopped without starting
(23:23:22) INFO  MainThread.autogv: Cancelling auto-log off
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.conversations: 'get_texts' Saving cache
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.conversations: 'get_texts' Odd, no conversations to cache.  Did we never load the cache?
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.conversations: 'get_voicemails' Saving cache
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.conversations: 'get_voicemails' Odd, no conversations to cache.  Did we never load the cache?
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.state_machine: Addressbook Stopping State Machine
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.state_machine: Voicemail Stopping State Machine
(23:23:22) INFO  MainThread.gvoice.state_machine: Texting Stopping State Machine
(23:23:22) INFO  MainThread.connection: Disconnected
(23:23:22) DEBUG AsyncPool.util.go_utils: Shutting down worker thread
edit: in microb I had to go to about:config and change an network.dns.disableipv6 setting to false so that it works with ipv6. I see a reference to MozillaEmulator in the log. Could this be where an issue is?
Mozilla Emulator is my class with a mozilla UA that handles cookies and everything. It id pute python. Id have to do some hunting to check on pythons ipv6 support but for the timeout, go to /opt/theonering/lib/gvoice/browser_emu.py nd look for setdefaulttimeout I think
__________________
770, n810, n900, Ideapad S10-3t
TheOneRing, DialCentral, Gonvert, Quicknote, Multilist, ejpi, nQa, Waters of Shiloah
Programming Blog
 

The Following User Says Thank You to epage For This Useful Post:
Posts: 275 | Thanked: 46 times | Joined on Feb 2010
#782
I would like to ask to the author if he could create a gui like in windows, showing the network used around the world, with the same options (change the connections, etc.).
 
Posts: 968 | Thanked: 974 times | Joined on Nov 2008 @ Ohio
#783
Originally Posted by epage View Post
Mozilla Emulator is my class with a mozilla UA that handles cookies and everything. It id pute python. Id have to do some hunting to check on pythons ipv6 support but for the timeout, go to /opt/theonering/lib/gvoice/browser_emu.py nd look for setdefaulttimeout I think
Tried changing the timeout and number of retries, no luck, same behavior. I mentioned in the IPv6 thread you are taking a look at this. Got this suggestion:

Originally Posted by ddrown View Post
Since tmobile is using DNS64+NAT64 there are two things the maintainer can do:

1. if they're trying to connect to a hostname, just do a AAAA lookup and connect to that (DNS64 takes care of routing the connection through NAT64)

2. if they just have an IPv4 address to connect to, try to figure out the NAT64 prefix: http://www.ietf.org/mail-archive/web.../msg08666.html (specifically, option 6)
Don't know if it helps, but there it is. thanks for your patience and perseverence. I love TOR and hope you can get it working with ipv6. In the meantime, I'll continue to use the ipv4+ipv6 connexction.
__________________
*Consumer*, not a developer! I apologize for any inconvenience.
My script to backup /home and /opt
Samsung Galaxy S Vibrant, Huawei S7, N900(retired), N800(retired)
 
Posts: 32 | Thanked: 3 times | Joined on Aug 2010 @ Philadelphia
#784
I can't seem to set the callback number in the n900. When I change the screen name to my AT&T phone number the callback still goes to my sipgate number. Which fails miserably over EDGE.
You mentioned something about changing it under advanced settings; is there such a setting for maemo 5, as I can't find anything there?
 
Posts: 139 | Thanked: 20 times | Joined on Apr 2010 @ Planet Earth for now!
#785
Hey Ed, any chance that we could update our GV contacts from the builtin contact manager; instead of updating from GV to our phones. Someone said something a couple of posts back how they have a master copy of contacts on the phone not in GV, so do I. No big hurry just a feature request if it's not too involved.
 
epage's Avatar
Posts: 1,684 | Thanked: 1,562 times | Joined on Jun 2008 @ Austin, TX
#786
Originally Posted by Patroclo View Post
I would like to ask to the author if he could create a gui like in windows, showing the network used around the world, with the same options (change the connections, etc.).
Either I'm missing something or this is posted in the wrong place. Mind adding some context?

Originally Posted by feuxfollets View Post
I can't seem to set the callback number in the n900. When I change the screen name to my AT&T phone number the callback still goes to my sipgate number. Which fails miserably over EDGE.
You mentioned something about changing it under advanced settings; is there such a setting for maemo 5, as I can't find anything there?
You set the nickname to a phone number and it reverts back to the sipgate one? Mind sending me a log (~/.telepathy-theonering/theonering.log). This is normally an area that works pretty well so there is some but not extensive logging.

Originally Posted by AgentZ View Post
Hey Ed, any chance that we could update our GV contacts from the builtin contact manager; instead of updating from GV to our phones. Someone said something a couple of posts back how they have a master copy of contacts on the phone not in GV, so do I. No big hurry just a feature request if it's not too involved.
You can disable TOR from reporting google contacts by going into the advanced options and unchecking "Use GV Contacts". Be sure to also set the polling time to -1. TOR can enable calling but not texting system contacts (Maemo bug as far as I'm aware).

Is that what you are looking for?
__________________
770, n810, n900, Ideapad S10-3t
TheOneRing, DialCentral, Gonvert, Quicknote, Multilist, ejpi, nQa, Waters of Shiloah
Programming Blog
 
Banned | Posts: 388 | Thanked: 57 times | Joined on Mar 2010
#787
Hey,

I have a question. Some of my contacts are listed as numbers (after texting them) in the main conversations window. They are listed as proper names in the contacts along with their correct name. Also again in some conversations, conv window shows the phone number instead of their names. Is this a bug or something related with my settings?

Thanks for the nice GV integration.
 
epage's Avatar
Posts: 1,684 | Thanked: 1,562 times | Joined on Jun 2008 @ Austin, TX
#788
Originally Posted by gsever View Post
Hey,

I have a question. Some of my contacts are listed as numbers (after texting them) in the main conversations window. They are listed as proper names in the contacts along with their correct name. Also again in some conversations, conv window shows the phone number instead of their names. Is this a bug or something related with my settings?

Thanks for the nice GV integration.
Sounds like a bug ether in TOR or maybe more likely Maemo (hard to say since there is very fine lines I might be crossing that aren't too clear)
__________________
770, n810, n900, Ideapad S10-3t
TheOneRing, DialCentral, Gonvert, Quicknote, Multilist, ejpi, nQa, Waters of Shiloah
Programming Blog
 
Banned | Posts: 388 | Thanked: 57 times | Joined on Mar 2010
#789
One more problem, when I text one of my contacts through GV using this interface for some very interesting reason, whenever I get a text from that person, it shows as if I am the sender. I edited my chat css to show only avatars not names during IM conversations. To demonstrate clearly:

My avatar: how is the weather?
My avatar: it is windy here (this is the sender's message)
My avatar: same here

It becomes really easy to get confused during the conversation as my avatar is shown on all sent/received text messages.

I have other GV text conversations but they seem fine, this is the first time I have noticed this behavior.
 
Posts: 32 | Thanked: 3 times | Joined on Aug 2010 @ Philadelphia
#790
Mmm this thing has some bugs concerning network errors when attempting to connect...

So when I switch between wi-fi/3g occasionally I get network error when TOR is connecting. Usually after 3-5 minutes it will successfully connect.

However upon connecting, it erases all of my Google Voice IM fields and replaces them with Google Voice fields so I have to go through all of my contacts and set them up again. Also it sets all of the polling times (contacts, voicemail, text) to -2147483648.
 
Reply

Tags
google voice, maemo 4, maemo 5


 
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:34.